NETWIX BLOG

“Game of thrones”: 5 απίθανα πράγματα που δεν ήξερες! (Λίστα)

Πληροφορίες για τον κόσμο του Westeros που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Δημοσίευση: 28 Αυγούστου 2017 16:15

game of thrones facts

Η 7η σεζόν του “Game of thrones” αποτελεί παρελθόν! Με αγωνία πλέον αναμένουμε την επόμενη και τελευταία σεζόν της αγαπημένης μας σειράς, παρόλο που θα είναι ακόμα λιγότερα τα επεισόδια – αν και μεγαλύτερης διάρκειας.

Με αφορμή το τέλος μιας επιτυχημένης και δημιουργικής σεζόν του “Game of Thrones”, αυτά είναι 5  πολύ ενδιαφέροντα facts που λογικά δεν ήξερες για την σειρά αυτή:

Fact 1:

Ο Iwan Rheon παραλίγο να είχε τον ρόλο του John Snow!

 game of thrones facts

Ο Ramsey Bolton, ο χαρακτήρας που αγαπήσαμε να μισούμε και που όλοι χαρήκαμε με το θάνατό του, "έλαμψε" με την εμβληματική ερμηνεία του Iwan Rheon. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πως ήταν ο ένας από τους δύο ηθοποιούς που «κονταροχτυπήθηκαν» για τον ρόλο του Jon Snow! Πόσο διαφορετική θα ήταν η εξέλιξη της τηλεοπτικής σειράς αν ο ρόλος δεν πήγαινε τελικά στον Kit Harington; Δεν θα μάθουμε ποτέ!

 

Fact 2:

Ο King Joffrey «δανείστηκε» στοιχεία από τους χειρότερους χαρακτήρες ταινιών!

 game of thrones facts

Η σαδιστική συμπεριφορά του «χειρότερου» βασιλιά του “Kings Landing” επηρεάστηκε από τον Joaquin Phoenix ως μονάρχη στο “Gladiator”, καθώς και από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Caligula, γνωστοί και οι δύο για τις σαδιστικές συμπεριφορές τους και την σκληρότητα τους. Ο ίδιος ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Joffrey Baratheon, Jack Gleeson, δήλωσε ότι δανείστηκε στοιχεία από το τέρας του “Ferngully”, Hexxus, το οποίο ήταν ένας από τους μεγαλύτερους του φόβους!

 

Fact 3:

Η Emilia Clarke έχασε γύρισμα επειδή είχε κολλήσει στην τουαλέτα!

 game of thrones facts

Η αξιομνημόνευτη σκηνή που η Daenerys Targaryen τρώει μια καρδιά στην σειρά, ήταν από τις πιο έντονες! Για βγει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, χορηγήθηκαν πολλά λίτρα ψεύτικου αίματος, μιας ουσίας που ήταν ιδιαίτερα κολλώδης! Έτσι, κάποια στιγμή που όλοι έψαχναν την εξαφανισμένη «Μητέρα των Δράκων», Emilia Clarke, εκείνη είχε κολλήσει στην τουαλέτα! Σχετικά με την «ψεύτικη» καρδιά που κατανάλωσε, αποκάλυψε ότι η γεύση της ήταν σαν ζαχαρωτό gummy bear!

 

Fact 4:

“It’s “KHAH-lay-see”, not “ka-LEE-see”!!!

 game of thrones facts

Σύμφωνα με τον δημιουργό των γλωσσών Dothraki και Valyrian, David J. Peterson, η προφορά της ιδιότητας της Daenerys Targaryen ως βασίλισσας των Dothraki, είναι “KHAH-lay-see” και όχι “ka-LEE-see”! Παρόλο που στους παραγωγούς άρεσε περισσότερο η εσφαλμένη απόδοση της λέξης, ο Peterson, δήλωσε την δυσαρέσκεια του για την αλλαγή αυτή. Ο κόσμος το προφέρει έτσι, άρα τελικά αποδέχθηκε το πιο προσφιλές και εύηχο για τα αυτιά, άκουσμα.

 

Fact 5:

“George R.R. Martin: Αρνούμαι να δω Game of Thrones”

 game of thrones facts

Ο συγγραφέας των βιβλίων “A Song of Ice and Fine”, George R. R. Martin επηρεάστηκε πολύ από το δημιούργημα του Tolkien, “Lord of the Rings” και στόχος του ήταν αφενός να δημιουργήσει έναν παρόμοιο κόσμο σαν αυτόν και αφετέρου να προσφέρει ένα πιο σύγχρονο αποτέλεσμα στα βιβλία του, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής. Ο ίδιος λέει ότι αρνείται να παρακολουθήσει την επιτυχημένη σειρά στην τηλεόραση μιας και αυτό που δείχνει είναι κάτι πολύ διαφορετικό και δεν θέλει να επηρεαστεί για τα βιβλία του. «Στην σειρά, οι χαρακτήρες σκοτώνονται δεξιά και αριστερά, περίπου 20 από τους οποίους έχουν ήδη πεθάνει, είναι αρκετά ζωντανοί για μένα και θα εμφανιστούν σε ένα νέο βιβλίο», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Επιμέλεια: Φάνης Κοτσίφης

Γράψου στο newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τα νέα μας και να ενημερώνεσαι για καινούργια επεισόδια, previews και διαγωνισμούς.